Слънчевите деца на Стамболово празнуват 1 юни - Международен ден на детето

Слънчевите деца на Стамболово празнуват 1 юни - Международен ден на детето

На 1 юни празнуваме Международния ден на детето. Празникът води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, състояла се в Женева през 1925 година.
Денят на детето ни приканва да преосмислим какво означава да бъдем дете и какво можем да направим, за да създадем по-добро бъдеще за всички деца по света.Нека работим заедно, за да изградим светъл и устойчив свят, в който всяко дете има възможност да се развие, да бъде обичано и да постигне своя потенциал.

Във връзка с Деня на детето всички деца от ДГ,,Звездичка“ и филиали с.Стамболово участваха в културно-музикалното мероприятие под надслов ,,Пъстрата въртележка“ в киносалона на община Стамболово. Малките дечица изпълниха общината с празнично настроение и показаха много талант с изпълненията си. Весели стихове и песни ехтяха в администрацията.

Своя поздрав поднесоха децата от ДГ,,Незабравка“ с песента за буквичките.А децата от подготвителна група в ДГ,,Звездичка“с.Стамболово изпълниха танца "ША-ЛА-ЛА". Малките дечурлига от ДГ "Слънце" с.Голям извор изпълниха песента "Чуй ме Димано". А малките слънца от ДГ "Светулчица" с.Лясковец изпълниха танца за дъгата. Поздрав поднесоха децата от ДГ "Дъга" с. Малък извор с танца "Хвърчило". Както беше казал един мъдрец: "Децата са цветята на планетата". Наистина децата са смисълът на нащия живот. В тях влагаме всичко от себе си: най-напред гените си, времето си- години наред, за да израснат и ги възпитаме с цялата си любов, на които сме способни. Ейлем Емин от ДГ,,Мечо Пух“ поздрави присъстващите с песен за азбуката, а цялата група изпълниха танц на веселите деца.

Директорката на ДГ,,Звездичка“с.Стамболово поздрави децата да бъдат живи, здрави и засмени, и безброй усмивки.Накрая на тържеството всички деца се качиха на сцената и изпълниха танца ,,Пъстра въртележка“. Емоциите бяха много бурни, радостта на децата се четеше по лицата им. Чуваше се радостна детска глъч навсякъде.

Поздравително слово поднесе кметът на община Стамболово- Аднан Йълдъз с думите: "Няма как човек да не се развълнува, защото вие деца сте бъдещето на общината. Този мандат успяхме да реконструираме всички детски градини, да ги направим по-модерни. Бъдете живи и здрави и от време на време да слушате". Накрая кметът на общината подари по една торта на ДГ "Звездичка" и прилежащите филиали.

 

ПЪРВИ ЮНИ

ПРОЛЕТ ВЪН Е, ПТИЦИ ПЕЯТ,
ТИЧАТ ВЕСЕЛИ ДЕЦА.
СЛЪНЧЕВИ УСМИВКИ ГРЕЯТ
ВЪРХУ ТЕХНИТЕ ЛИЦА.

ПРАЗНИК ДНЕС Е - ПЪРВИ ЮНИ,
ДНЕС Е ДЕН НА РАДОСТТА.
МАМА, ТАТЕ С НЕЖНИ ДУМИ
ЩЕ ГИ СЪБУДЯТ СУТРИНТА.

ЩЕ ИГРАЯТ, ЩЕ СЕ СМЕЯТ,
СТИХЧЕТАТА ЩЕ РЕДЯТ,
КАТО СЛАДКОГЛАСНИ СТРУНИ
ПЕСНИТЕ ИМ ЩЕ ЗВУЧАТ.

СЪС ПРИЯТЕЛИТЕ ПОСЛЕ
ЩЕ ОТИДАТ НА ИГРА.
ПРАЗНИК ДНЕС Е НАЙ-ПРЕКРАСЕН -
ДНЕС Е ДЕН НА РАДОСТТА.