По случай Деня на Европа в с. Стамболово се проведе Детски фестивал "Нашето европейско бъдеще" - с. Стамболово

По случай Деня на Европа в с. Стамболово се проведе Детски фестивал

Изключително емоционално премина  Детския фестивал "Нашето европейско бъдеще", подкрепен от сдружение „МИГ Стамболово-Кърджали 54“ в партньорство с Община Стамболово и училищата на територията на общината. Всички се включиха активно в инициативата под мотото „Да изградим по-добро бъдеще за една обединена Европа“.

Събитието бе открито от Изпълнителния директор на МИГ Стамболово-Кърджали 54 – Иванка Душкова, която представи екипа, дейността на МИГ и гостите на празника. След това приветствие към присъстващите направиха: г-н Аднан Йълдъз – кмет на Община Стамболово, и Ербил Халим – Председател на Общински съвет с.Стамболово и  зам. председател на Управителния съвет на сдружение „МИГ Стамболово-Кърджали 54“.

Програмата беше разнообразна и в нея се включиха деца от детската градина и всички класове на училищата намиращи се на територията на общината.  Тя включваше:

  • Рисуване на асфалт, на пано и на картон.
  • Песни и стихотворения;
  • Представяне на проектни идеи;
  • Представяне на куклената постановка „Честит рожден ден!“.
  • Провеждане на интерактивни игри и на оспорвани спортни състезания.
  • Обстановката се оживяваше от танците и хората на учениците от СУ „Св.Климент Охридски“.
  • В края на фестивала децата пуснаха балони с нарисуваните карти на страните членки на ЕС.

Най-активните и добре изявили се участници бяха наградени с: палитри, четки, футболни топки, раници и чаши.

Кметът на община Стамболово Аднан Йълдъз награди с грамоти за активно участие директорите на училищата включили се в празника.

През целия ден, гостите на Фестивала се насладиха на богата художествена програма с участието на деца от детската градина и всички класове на училищата, намиращи се на територията на община Стамболово.

Раздадени бяха и информационни материали на МИГ Стамболово-Кърджали 54, а желаещите получиха  повече информация за предстоящите покани за мерките от СВОМР, реализираща се през настоящия програмен период от „МИГ Стамболово-Кърджали 54“.