Община Стамболово започна процедура по побратимяване с община Гебзе, Република Турция

Изображение 2585

На 13.01.2022 г., в град Гебзе, Република Турция се състоя среща между представители на община Стамболово и представители на община Гебзе, с цел обсъждане на бъдещо съвместно партньорство и участие на двете общини със съвместни проекти.

Делегацията от община Стамболово, водена от Кмета на община Стамболово Аднан Йълдъз и председателя на Общински съвет Стамболово – Ербил Халим, бе посрещната с изключително внимание от любезните домакини.

На срещата  се обсъдиха допирните точки между двете общини, които са много: в областта на културата, туризма, екологията, търговията, обмяната на опит и др. Желанието за активното им бъдещо развитие като партньори и съюзници с цел реализация на бъдещи съвместни проекти, бяха в центъра на разговора.

След проведените разговори кметът на община Стамболово - Аднан Йълдъз и кметът на община Гебзе – Зиннур Бююкгьоз пристъпиха към подписване на Предварителен протокол за побратимяване между Община Стамболово, обл. Хасково- Р България и Община Гебзе, Област Коджаели- Р Турция.

Това поставя основите на едно бъдещо партньорство на общинско ниво за създаване на диалог между побратимените общини в духа на новото време и европейското единство.