Децата от ДГ ,,Звездичка“ и филиали в община Стамболово и всички училища на територията на общината участваха в културно-музикалното мероприятие под надслов ,,Детство мое"

Изображение 4052

На 1 юни празнуваме Международния ден на детето. Празникът води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, състояла се в Женева през 1925 година.
Денят на детето ни приканва да преосмислим какво означава да бъдем дете и какво можем да направим, за да създадем по-добро бъдеще за всички деца по света. Нека работим заедно, за да изградим светъл и устойчив свят, в който всяко дете има възможност да се развие, да бъде обичано и да постигне своя потенциал.

Във връзка с Деня на детето всички деца от ДГ ,,Звездичка“ и филиали с. Стамболово и всички училища на територията на общината участваха в културно-музикалното мероприятие под надслов ,,Детство мое“ в киносалона на община Стамболово. Малките дечица изпълниха общината с празнично настроение и показаха много талант с изпълненията си. Весели стихове и песни ехтяха в администрацията.

Своя поздрав поднесоха децата от ДГ ,,Звездичка“ с. Стамболово с танците ,,Вълкът и седемте козлета“ и ,,Детска планета“. От I и  IV група от ДГ с. Стамболово представиха танца ,,Приятели добри“. Децата от ДГ с. Жълти бряг изпълниха танца "Първи клас", а ДГ с. Голям извор представиха танца ,,Детство мое“. Дечурлигата от с. Малък извор изиграха танца ,,Весело хорце“. Най-мъничките от ДГ с. Лясковец изтанцуваха ,,Има, има на земята“. Танц ,,Калинки“ представиха децата от ДГ с. Силен. Учениците от първи клас от СУ ,,Св. Климент Охридски“ с. Стамболово изпяха песента ,,На мегданя“. А учениците от втори клас поздравиха с песента ,,Аз момчето“ след тях момичета от втори и трети клас показаха свой танц. Учениците от с. Силен изпяха песента, ,,Опни ми, тропни ми“. С песните ,,Песен за приятелството“ и ,,Една българска роза“ се представиха учениците от пети клас от ОУ ,,Христо Ботев“ с. Силен. Последното изпълнение беше на учениците от ОУ ,,Христо Ботев“ с. Долно Ботево от танцов клуб ,,Хорце“ със изпълнение на Дайчово и Пайдушко хоро. Както беше казал един мъдрец: "Децата са цветята на планетата". Наистина децата са смисълът на нащия живот. В тях влагаме всичко от себе си: най-напред гените си, времето си- години наред, за да израснат и ги възпитаме с цялата си любов, на които сме способни. Накрая на тържеството всички деца се качиха на сцената и изпълниха песента ,,Детство мое“. Емоциите бяха много бурни, радостта на децата се четеше по лицата им. Чуваше се радостна детска глъч навсякъде.

 

От името на кмета на община Стамболово поздравителен адрес прочете Рушен Мехмед-заместник кмет. Поздравителния адрес на кмета Аднан Йълдъз гласеше следното:

 

"Международният ден на детето - 1 юни, е най-слънчевият, най-веселият и жизнерадостен празник, защото е посветен на Вас!

Поздравявам Ви и от сърце Ви пожелавам здраве, радостни детски игри и безгрижни дни!

Радвайте родителите си!

Бъдете усмихнати и добри!

Вярвайте в чудесата, за да се случват!

Изследвайте света с нестихващо любопитство! Учете се, вървете уверено към мечтите си!

Вие сте нашата надежда и бъдеще!

Честит празник!"


От името на г-н Йълдъз всички деца и ученици получиха грамота за участие, топки и лакомства за всички деца на общината. Подаръци получиха и 14 деца-художници, които рисуваха във фоайето на общинска администрация на тема ,,Детство мое“.

Празникът завърши  с много емоции и позитивно настроение.

 

ПЪРВИ ЮНИ

ПРОЛЕТ ВЪН Е, ПТИЦИ ПЕЯТ,
ТИЧАТ ВЕСЕЛИ ДЕЦА.
СЛЪНЧЕВИ УСМИВКИ ГРЕЯТ
ВЪРХУ ТЕХНИТЕ ЛИЦА.

ПРАЗНИК ДНЕС Е - ПЪРВИ ЮНИ,
ДНЕС Е ДЕН НА РАДОСТТА.
МАМА, ТАТЕ С НЕЖНИ ДУМИ
ЩЕ ГИ СЪБУДЯТ СУТРИНТА.

ЩЕ ИГРАЯТ, ЩЕ СЕ СМЕЯТ,
СТИХЧЕТАТА ЩЕ РЕДЯТ,
КАТО СЛАДКОГЛАСНИ СТРУНИ
ПЕСНИТЕ ИМ ЩЕ ЗВУЧАТ.

СЪС ПРИЯТЕЛИТЕ ПОСЛЕ
ЩЕ ОТИДАТ НА ИГРА.
ПРАЗНИК ДНЕС Е НАЙ-ПРЕКРАСЕН -
ДНЕС Е ДЕН НА РАДОСТТА.