Честит 12 май - Световен ден на медицинските сестри

Честит 12 май - Световен ден на медицинските сестри

Уважаеми медицински сестри,

От името на общината и като кмет, искам да ви отправя най-искрените си поздрави по повод Световния ден на медицинските сестри.

Вашата преданост и посветеност в медицината са вдъхновение за всички нас. Вие сте емблема на грижата и състраданието, които изпълват сърцата ви и ги водят през най-трудните моменти. С вашите невероятни умения и опит, вие създавате промени в животите на хората и им давате нова възможност за по-добро бъдеще.

По време на последните години се изправихме пред едно от най-големите предизвикателства в историята на човечеството - пандемията от COVID-19. В тези трудни времена, вие, медицинските сестри, се превърнахте в незаменими герои. Смело стъпихте на първата линия на борбата и демонстрирахте невероятна сила и решителност в защитата на живота и здравето на хората

С вашата ненагледна смелост и отдаденост, вие се борихте срещу невидимия враг и го преодоляхте с удивителна ефективност. Не само сте лекували тези, засегнати от болестта, но също така сте били и източник на утеха и подкрепа за много семейства, които се нуждаят от надежда и обнадеждаващи думи.

Вашата уникална роля като граничен камък между пациентите и системата на здравеопазване заслужава почит и признание. Вие не само сте внимателни и грижовни медицински професионалисти, но също така сте и глас на пациентите, изразяващи техните нужди и интереси.

Стремя се да ви подкрепям и да създавам условия за развитие на здравната система, за да можете да продължавате да оказвате важната си грижа и да променяте животите на хората. Благодаря ви за всичко, което правите - вие сте стълбът на здравеопазването и гордея се, че сте част от нашата общност.

 

Аднан Йълдъз

Кмет на община Стамболово